Over mij

Mijn naam is Aleid Been. Sinds 1990 ben ik verpleegkundige en na op diverse ziekenhuis afdelingen gewerkt te hebben ben ik in 2000 terechtgekomen op de afdeling verloskunde. Daar heb ik mijn aantekening behaald voor verpleegkundige op de verloskunde afdeling  en ben vervolgens werkzaam geweest op die afdeling in diverse ziekenhuizen. Wat mij steeds erg bleef aanspreken, was de begeleiding bij borstvoeding.
Uiteindelijk heb ik de stap gemaakt om de opleiding tot lactatiekundige te gaan volgen aan de NCLO in Almere. In 2019 ben ik geslaagd als lactatiekundige IBCLC.


Naast mijn werk als zelfstandig lactatiekundige ben ik ook werkzaam als verpleegkundige op de afdeling verloskunde en lactatiekundige in het ziekenhuis. Deze combinatie zorgt voor veel afwisseling en ik vervul beide functies met veel enthousiasme. Mijn visie is om op de juiste manier te kunnen begeleiden, adviseren en te ondersteunen.


Borstvoeding geven is een natuurlijk proces, maar soms is er net wat meer begeleiding nodig om te zorgen dat het voor moeder en kind een goede ervaring is. Ieder kind is uniek en elke situatie anders; samen naar de juiste manier zoeken en zorgen dat beiden zich daar goed bij voelen, dat is het doel van mijn werk.

Daarbij ben ik ook lid van VSBB, NvL, borstvoeding.com en lactatiekundige.nl

Borstvoeding Love & Care

Triangelstraat 61

6544 VH Nijmegen

06-42093949